znak eko solaNa področju okoljske vzgoje je EKO šola najprepoznavnejši program, ki nam hkrati nalaga tudi veliko odgovornost, razvijanje kakovostnih vsebin in projektov.

OŠ Turnišče je vključena v evropski projekt EKO šola kot način življenja od leta 2002.

Za ohranjanje članstva v nacionalnem in mednarodnem projektu je potrebno izpolnjevati predpisane pogoje. Le tako lahko ob vsakoletnem uspešnem delu ohranjamo najvišje priznanje – certifikat in EKO zastavo.

Cilji, ki jih uresničujemo v našem programu, so: vzgoja za okoljsko odgovornost, razvijanje življenja v zdravem okolju, spodbujanje kreativnosti in inovativnosti ter izmenjave idej, razvijanje pozitivnih medsebojnih odnosov in pomoč pri odpravi revščine, učinkovita raba naravnih virov (kot so voda, odpadki, energija) in povezovanje z drugimi.

 

Prednostna področja v letu 2011/2012 so: ENERGIJA, ODPADKI in VODA.

 

Dodatna področja pa so:

       transport,

       zdravje in dobro počutje,

       okolica šole,

       biotska raznovrstnost,

       ohranjanje našega sveta in

       splošno.

 

Aktivnosti bomo izvajali glede na potrebe v našem okolju.

Med šolskim letom bomo organizirali tudi zbiranje starega papirja, tonerjev, kartuš, baterij, sijalk, manjših električnih in elektronskih aparatov, nastale odpadke bomo ločevali, v prednovoletnem času bomo ustvarjali, znanje si bomo širili z branjem ekološke literature – v EKO bralni znački, tekmovali bomo v EKO kvizu…

Trudili se bomo EKO razmišljati in delati naravi prijazno!

(Skupno 144 obiskov, današnjih obiskov 1)
 

Oznake: