V soboto, 11. 4. 2015, se je 10 učencev OŠ Turnišče odpravilo v kulturni dom Bogojine, kjer smo se zbrali vsi udeleženci natečaja mTVfest-a. Tam smo si ogledali filme, katerih cilj je bil prikazati naš kraj v čim privlačnejši luči ter v njih vplesti neko zgodbo. Med ogledom vseh tridesetih izbranih filmov smo morali oceniti 5 najboljših.
Po ogledu videospotov smo se z avtobusom odpeljali do Moravskih Toplic, kjer smo obiskali Terme 3000. Najprej smo opravili kosilo, za tem pa nas je čakala sprostitev – kopanje v bazenih in vožnja s tobogani.
Po kopanju je sledila razglasitev zmagovalcev mTV fest-a v dvorani hotela Ajda. Zmagovalci so bili razglašeni v dveh kategorijah – ocena žirije in ocena publike. Naša šola, OŠ Turnišče, je prejela kar 2 nagradi. Po ocenah žirije sta Oliver in Niko s svojim filmom Sončev mrk v Turnišču osvojila 2. mesto. Po ocenah publike pa smo s filmom Življenje brez izgovorov, potovanje brez obžalovanj, Metka, Tjaša in Sara osvojile 1. mesto. Ponosno smo vsi zmagovalci v rokah držali nagrado kipec Gutmana. S tem smo zaključili ta napet in hkrati zelo sproščujoč dan.

Tjaša Gerič in Metka Kolar, 9. a

 

Film Sončev mrk v Turnišču Oliver Rogulja in Niko Denša

Film Življenje brez izgovorov, potovanje brez obžalovanj Sara Tratnjek, Metka Kolar, Tjaša Gerič

 

(Skupno 691 obiskov, današnjih obiskov 1)