Mnogi vplivi človeka rušijo ravnovesje v naravi, kar posledično vpliva na zdravje človeka. Družba prihodnosti potrebuje ljudi, ki bodo sposobni prepoznati probleme v okolju in bodo ozaveščeni, razumni, odgovorni in kritični državljani. Zato bomo v okviru te dejavnosti učence navajali na:

  • odgovorno ravnanje v njihovem ožjem okolju (dom, šola) iz vidika zdravega okolja.
  • prepoznavanje negativnih dejanj na okolje (njihovih lastnih, dejanja družine in dejanja celotne družbe) in ob tem iskanje možnih rešitev, ter tudi na ta način skrbeti za zdravje in varnost.
  • spodbujanje h kritičnemu mišljenju, na primer: kaj vse vpliva na dobro počutje učencev, na njihovo zdravje; kakšna je njihova okoljska, ekološka ozaveščenost in posledično skrb za zdravo domače in šolsko okolje.

Z učenci bomo tako spoznavali temeljne vsebine odgovornega ravnanja v okolju – ravnanje z odpadki, varčevanje z energijo in vodo, spoznavali bomo obnovljive vire energije, pomen prometa in drugo. Vse to bomo spoznavali na zanimiv način – skozi didaktične igre, pobarvanke, knjige,  animirane filme in druge multimedijske pripomočke. Učenci ne bodo potrebovali nobenih učbenikov ali delovnih zvezkov, njihovi pripomočki bodo samo peresnica, škarje in lepilo.

Dejavnosti so namenjene učencem od 1. do 9. razreda, ki se bodo prilagajale glede na njihovo starost, sposobnosti in želje.

Učitelj Luka Kosi

 

(Skupno 91 obiskov, današnjih obiskov 1)
 

Oznake: ,