Dragi učenci, spoštovani starši, spoštovani sodelavci.

Šolsko leto 2019/20 se počasi zaključuje, samo še kakšna šolska ura in težko pričakovane zaslužene počitnice so tu. Večkrat se pogovarjamo o tem, da vsako šolsko leto vedno hitreje mine. To velja še posebej za letošnje, saj ga je prekinila pandemija. Šolsko delo je bilo eno izmed tistih, ki se je začelo opravljati na daljavo. Tako smo bili vsi, vi – učenci skupaj s starši in mi – zaposleni, vrženi v novonastalo situacijo, ki nam je prinesla nove izzive in nove izkušnje. Vsi skupaj pa zdaj ugotavljamo, da delo na daljavo, pa če še tako radi delamo na računalnikih, ne prinaša pravega zadovoljstva, rezultatov, ki bi si jih želeli. Najbolj pa smo seveda pogrešali druženje, osebni stik, pogovor v živo …

Kljub tej novi izkušnji smo šolsko leto uspešno zaključili. Morda je ostala kakšna snov, ki jo bo treba jeseni malo bolj ponoviti, da boste lažje nadaljevali z novo snovjo, vendar če bo zdravje vsem služilo, bomo premagali tudi te ovire.

Doseženih je bilo veliko dobrih rezultatov, ki so odraz dobrega in trdega dela vseh – tako učencev kot učiteljev. Vsem čestitam za vse vaše dosežene uspehe, tudi za tiste, ki niso bili okronani s priznanji. Za nekoga je lahko lep dosežek tudi dobra ocena oz. uspešen zaključek šolskega leta.

Vsem še enkrat iskreno čestitam. Devetošolcem, ki zapuščajo našo ustanovo pa želim, da bi znanje, ki so ga usvojili pri nas znali čim bolj vnovčiti v nadaljnjem šolanju.

Vsem delavcem šole se ob tej priložnosti zahvaljujem za vse opravljeno delo, požrtvovalnost, potrpežljivost … za vse kar so storili, da je delo dobro potekalo.

Zaključujemo pred slovenskim državnim praznikom – dnevom državnosti. S tem obeležujemo spomin na 25. junij 1991, ko je Slovenija postala neodvisna. S tem sta bila uresničena neustavljiva želja in sen naših prednikov, da smo na svojem ozemlju sami gospodarji in sami odločamo o svoji usodi.

Lahko smo ponosni, da imamo svojo domovino.

Ob državnem prazniku vam iskreno čestitam, za počitnice pa želim, da bodo prijetne, sproščene, zabavne, nepozabne. Predvsem pa zdrave. Imejte se lepo.

Melita Olaj, ravnateljica

(Skupno 53 obiskov, današnjih obiskov 5)