Spoštovani starši in učenci 1. triletja

 

Vlada je na osnovi priporočil strokovne skupine pri ministrstvu za zdravje sprejela končno odločitev o vrnitvi v vrtce in šole.

V ponedeljek, 18. 5. 2020, se v vrtce vračajo otroci staršev, ki trenutno najbolj potrebujejo varstvo (več o vrnitvi v vrtec na spletni strani vrtca) in učenci od 1. do 3. razreda.

V ponedeljek, 25. 5. 2020, pa začnejo s poukom učenci 9. razreda in učenci, ki imajo učne težave in težko dosegajo standarde znanja (od 4. do 8. razreda). Za njih bo organiziran dopolnilni pouk in druge oblike individualne in skupinske pomoči.

Izvajal se bo obvezni in razširjeni program (dodatni in dopolnilni pouk, jutranje varstvo za 1. razred, podaljšano bivanje, RaP – gibanje).

Pred vstopom otrok v šolo je potrebno obvezno oddati podpisano Izjavo staršev, ki so vam jo razredničarke/razredniki že posredovali. Izjave čim prej oddajte, ker so podatki potrebni za organizacijo dela. Če ima kdo težave s tiskanjem, je bila že pred časom ponujena možnost tiskanja pri Foto Vnuk. Izjavo podpišite, fotografirajte in jo pošljite razredničarki/razredniku, otrok pa nato original prinese v šolo. V skrajnem primeru jo lahko podpišete tudi v ponedeljek zjutraj, ko pripeljete otroka. Brez podpisane izjave žal otroka ne smemo sprejeti.

PONEDELJEK, 18. 5. 2020: pouk bomo začeli ob 7.30, kot smo ga pred epidemijo. Ob prihodu v šolo POČAKATE NA ŠOLSKEM DVORIŠČU. Učence 1. razreda, ki obiskujete jutranje varstvo, bo počakala učiteljica in vas odpeljala v učilnico. Ostali, ki prihajate pozneje, prav tako počakate zunaj in upoštevate razdaljo 1,5 m. Prvi dan vas bodo počakale učiteljice in vam povedale, kje je vaše zbirno mesto.

Na podlagi priporočil in navodil NIJZ ter navodil ministrstva se boste učenci 1. in 3. razreda morali razdeliti v 3 skupine namesto v dve, kot ste zdaj. V teh skupinah boste predvidoma ostali do konca šolskega leta. Poskrbeli pa bomo, da boste, kolikor bo izvedljivo, imeli vsi stik s svojimi razredničarkami.

V šolo prinesite vse svoje šolske potrebščine, DZ, zvezke in športno opremo. Vse bo v ostalo v šoli in ničesar ne boste nosili domov, razen športne opreme.

Dnevno je dovoljeno prinašati s sabo le bidon z vodo.

Šola bo v času pouka zaklenjena. Vstop v šolo je dovoljen samo učencem in otrokom vrtca. Otroke boste predajali in prevzemali pri obeh vhodih v šolo.

Vsi ostali prihodi obiskovalcev morajo biti predhodno telefonsko najavljeni, potrjeni s strani vodstva in z uporabo zaščitne maske.

Starši govorilne ure opravljate preko telefona ali drugih elektronskih medijev.

AVTOBUSNI PREVOZ: v ponedeljek po veljavnem voznem redu. V nadaljevanju se lahko, odvisno od situacije, spremeni, zato vas prosimo, da spremljate obvestila na spletni strani.

ŠOLSKA PREHRANA: bo organizirana. Učenci bodo malico opravljali v učilnicah, kosilo pa bo potekalo v jedilnici v manjših skupinah.

PODALJŠANO BIVANJE: bo potekalo normalno. Čas odhoda otroka iz podaljšanega bivanja sporočite razredničarki. Ob dogovorjeni uri ste otroka dolžni počakati pred šolo (vstop ni dovoljen), kjer prevzamete otroka.

KNJIŽNICA: ne bo obratovala kot običajno. Učenci naj knjige, ki so jih imeli izposojene, v tem tednu vrnejo razredničarki, ki jih bo po navodilih predala knjižničarki.

Učenci od 1. do 3. razreda ne potrebujejo zaščitnih mask. S sabo naj ne prinašajo razkužil, ker bo za to poskrbljeno v šoli.

Teden, ki je pred nami, prinaša za vse nas kar nekaj novosti in posebnosti. Vsi se veselimo ponovnega snidenja z vami, učenci. Tudi vi verjetno komaj čakate, da se srečate, vidite, se pogovorite… Hkrati pa se vsiljuje misel, da to ni enako snidenje, kot je bilo pred epidemijo.  Že do sedaj smo imeli v šoli pravila, ki smo jih morali upoštevati, da smo bili vsi varni in smo se dobro počutili. Sedaj jih bomo še dopolnili in jih vsi skupaj upoštevali po najboljših močeh, zato, da bomo ostali zdravi in da bomo lahko še naprej skupaj v šoli.

Vlada je preklicala epidemijo ne pa ukrepov, zato se moramo protokolov, ki smo jih pripravili, držati.

Podrobnejša navodila vam bodo posredovale razredničarke.

Veselimo se ponedeljka, ko se spet srečamo.

Vodstvo šole in učiteljice prvega triletja

 

 

(Skupno 92 obiskov, današnjih obiskov 1)