Zvezde pomenijo ljudem vsakemu kaj drugega. Popotnikom so vodnice. Drugim so samo drobne lučke. Znanstvenikom so uganke…     ( Mali princ )

Misli Malega princa vodijo tudi nekatere učence OŠ Turnišče. Na različnih stopnjah se ukvarjajo z zvezdami: od osnovnega spoznavanja pri izbirnih predmetih, preko pouka, pa do udeležbe na šolskih in državnih tekmovanjih iz astronomije. V zadnjih dveh šolskih letih so osvojili tri zlata priznanja na državnem tekmovanju.

Tudi v šolskem letu 2021/22 je dejavnost kljub epidemiološkim omejitvam uspešna. Na državno tekmovanje sta se uvrstila dva učenca in se tam izkazala z odličnim znanjem. Državno tekmovanje je potekalo v soboto, 19. marca 2022, na Gimnaziji Murska Sobota.

Jakob Ritlop, učenec 9. a razreda, je zasedel 4. mesto, osvojil nagrado in zlato priznanje iz astronomije. Obenem je to za Jakoba tretje zlato priznanje iz astronomije, saj jih je osvajal še v 7. in 8. razredu.

Luka Hozjan, učenec 7. a razreda, je zasedel 2. mesto, osvojil nagrado in zlato priznanje iz astronomije. Za učence 6. in 7. razreda je to tekmovanje osnovnošolcev v znanju astronomije Utrinek.

Iskrene čestitke obema !

Za vse ostale učence naj bodo letošnji rezultati vzpodbuda in povabilo za vključitev v šolske dejavnosti na področju astronomije v naslednjem šolskem letu.

Mentor Bojan Jandrašič

(Skupno 241 obiskov, današnjih obiskov 1)