Spoštovani!

Vabimo vas, da do 0,3 % svoje dohodnine, ki bi jo sicer pustili v državnem proračunu, namenite za delovanje šolskega sklada in s tem omogočite bolj kakovostno vzgojno-izobraževalno okolje za naše otroke v vrtcu in učence v šoli.

Zaradi donacij, namenjenih od dohodnine, davčne zavezanke in zavezanci ne boste plačali večje dohodnine. Znesek je namreč prispevek, ki ga država od davka na dohodek namenja za organizacije splošno koristnega namena. Do 31. 12. 2022 se lahko odločite, komu in v kakšnem deležu boste prispevali del svoje dohodnine za tekoče leto, in o tem obvestite davčno upravo. Če svoje odločitve iz prejšnjega leta ne boste spreminjali, vam ni treba storiti ničesar. Davčni organ upošteva veljavne zahteve, s katerimi razpolaga na dan 31. decembra leta, za katero se dohodnina odmerja.

Kako šolskemu skladu namenite del dohodnine? Imate dve možnosti:

  1. Obrazec, ki ga najdete tudi v prilogi, izpolnite s svojimi podatki, v zahtevek pripišite % dohodnine, ki ga namenjate šolskemu skladu, podpisani obrazec odnesite ali pošljite po pošti na pristojni davčni urad. Obrazec lahko oddate tudi v šoli in ga bomo mi posredovali davčnemu uradu.
  2. Preko sistema eDavki (https://edavki.durs.si/EdavkiPortal/openportal/CommonPages/Opdynp/PageD.aspx?category=namenitev_dela_dohodnine_fo)

Če potrebujete pomoč pri izpolnjevanju obrazca, nas pokličite na 02 621 98 70.

O namenitvi dela dohodnine za šolski sklad lahko obvestite tudi svoje sorodnike, delodajalce, podjetja, prijatelje, znance, …

V imenu učencev se za vaše prispevke iskreno zahvaljujemo.

                                                                       Lepo pozdravljeni,

Vodstvo šole in vrtca

Priloga: Obrazec

(Skupno 72 obiskov, današnjih obiskov 1)