Vabimo vas, da spoznate vozilo E-transformer 2.0.

OŠ Turnišče skupaj s podjetjem ZEOS (projekt Life Spodbujamo e-krožno) organizirata prireditev APARATI NA TURNEJI.

V ponedeljek dne, 24. 10. 2022, bomo z učenci od 6. do 9. razreda izvedli aktivne delavnice vezane na tematiko TR (trajnostnega razvoja), krožnega gospodarstva. Z organiziranimi dejavnostmi v posameznih oddelkih  bomo aktualizirali tri stebre: varstvo okolja/okoljsko trajnost, gospodarski in socialni razvoj.

V sklopu dneva nas bo na dvorišču šole obiskal E-Transformer 2.0, ZEOS.

To je multimedijski ozaveščevalni tovornjak, ki ima na strehi sončno elektrarno ter na izviren in zanimiv način predstavlja ločevanje in ponovno uporabo e-odpadkov.

V vozilu se nahaja prava potujoča razstava – na ogled so sestavni deli velikih in malih gospodinjskih aparatov, mobilnih telefonov, televizorjev in raznovrstne e-opreme. Ti aparati so razstavljeni v obliki »eksplozijskih sestavnic«, od najmanjšega do največjega dela, tako da si lahko vsak obiskovalec ogleda notranjost aparata. Večinoma so vsi ti najmanjši deli primerni za reciklažo.

V dopoldanskem času od 7.30 do 14.00 bodo za učence organizirane DELAVNICE tudi v E-transformerju 2.0. Gre za posebno ozaveščevalno vozilo E-transformer 2.0., kjer so kratki videoposnetki o krožnem gospodarstvu, muzej aparatov iz naše bližnje in daljne preteklosti, primere trajnih magnetov in proces njihove reciklaže ter retro računalniške igrice.

V dopoldanskem in popoldanskem času med 8.30.00 do 17.00 bo za starše in občane organizirana IZMENJEVALNICA APARATOV. Na vozilu si lahko izmenjate še delujoče aparate po principu ena za ena. Še delujoče aparate pa lahko tudi samo oddate in prejmete simbolično nagrado.

V popoldanskem času med 15.00 in 17.00 bo za vaščane možen BREZPLAČEN PREGLED IN DIAGNOSTIKA MALIH APARATOV. Na vozilo prinesite svoje male električne aparate in audio-video naprave, ki bi jih želeli popraviti. Brezplačno jih bo pregledal in diagnosticiral njihovo napako serviser, ki bo za vas preveril tudi dobavljivost rezervnih delov. Za morebitno popravilo aparata pa se boste dogovorili z njim na licu mesta.

                                                                             Veseli bomo vašega obiska. Prijazno vabljeni!

(Skupno 173 obiskov, današnjih obiskov 1)