8. Unesco tek mladih

Gimnazija Ptuj je za, 8. maj 2024, načrtovala izvedbo 8. Unesco teka mladih na Ptuju. Zaradi slabega vremena je tek bil odpovedan. 8. Unesco tek mladih smo izvedli na šoli. Nabrušene pete so skupino učencev, v spremstvu učitelja Stanka Kreslina, odnesle po varaških (turniških) tleh. Tek je bil izveden, 27. maja 2024.

Skriti kotički mojega kraja

V sredo, 22. maja 2024, je v Centru kulturne dediščine v Odrancih, potekal Unesco projekt »Skriti kotički mojega kraja«. Projekta so se udeležile šestošolke, Flora Markoja, Iva Dogar, Iva Lebar, Iva Režonja, Iza Ritlop in Taja Rudaš.

V družbi vrstnikov iz drugih šol, članic Društva žena in gostov iz Dnevnega centra Odranci, so spoznale »Lüpanje tikvinega semena” in »Kak smo se inda kak deca špilali« (Igre nekoč).

Več o projektu najdete na spodnji povezavi:

https://www.os-odranci.si/galerija-2023-2024/nggallery/solsko-leto-2023-2024/kak-je-inda-fajn-bilo-skriti-koticki-mojega-kraja

Medgeneracijsko učenje

27. maja 2024, so učenci, ki obiskujejo IP Poskusi v kemiji, že drugič v tem šolskem letu pripravili delavnice za učence OPB. Tokrat se nam je pridružila skupina učencev iz 2. B in 3. B.

Dan naravne in kulturne dediščine

Občina Turnišče je znana po številnih naravnih in drugih danosti. Med njimi je romarska cerkev Marije Vnebovzete v Turnišču, čevljarski muzej, rastišče sibirske perunike. Močno pa je tudi ohranjeno cehovstvo. Tako je občina Turnišče pripravila dan naravne in kulturne dediščine z željo, da bi občani občine Turnišče in drugi spoznali naravne in druge danosti.

https://www.pomurec.com/vsebina/78986/FOTO__V_obcini_Turnisce_so_obelezili_dan_naravne_in_kulturne_dediscine

V sklopu dneva naravne in kulturne dediščine so rastišče sibirske perunike predstavili učenci OŠ Turnišče. Predstavitev so pripravili pod budnim očesom mentorice Ivanke Adlešič Lebar.

Zapisala: Brigita Žerdin, koordinatorica Unesco šole

Foto: Brigita ŽERDIN

Foto: Nina KOZNICOV

(Skupno 172 obiskov, današnjih obiskov 1)