Dragi učenci, spoštovani starši,

veseli nas, da bomo v torek, 1. 9. 2020 lahko odprli šolska vrata in da bomo skupaj začeli novo šolsko leto. Pouk se bo izvajal po navodilih MIZŠ in NIJZ po modelu B, kar pomeni, da v šolo pridemo vsi in upoštevamo higienska priporočila.

UČENCI OD 2. DO 9. RAZREDA

Učenci se zberete na šolskem dvorišču po prihodu avtobusa po oddelkih. Učenci iz Turnišča in kolesarji iz vasi, pridite v šolo 10 min pred začetkom pouka. Pričakali vas bodo razredniki. Bodite pozorni na razmik med oddelki, ki mora biti 1,5 do 2 m.

Ob 7.30 se pred vhodom za predmetno stopnjo srečamo učenci predmetne stopnje, učitelji in vodstvo šole za kratek pozdrav, nato z razredniki odidete v svoje učilnice.

Pri prihodu v zgradbo upoštevajte medsebojno razdaljo, si razkužite roke in nadenite masko.

Ob 7.45 se pred vhodom na razredno stopnjo srečamo učenci razredne stopnje, učitelji in vodstvo šole. Po uvodnem pozdravu prav tako z razredniki odidete v skladu s higienskimi ukrepi v svoje učilnice in nadaljujete z delom.

Starši prosimo vas, da zaradi varnostno-higienskih ukrepov ne vstopate v šolo z učenci (izjema so starši vrtca in prvošolcev). Vse informacije, ki jih želite sporočiti razredniku, zapišite v beležko.

 Prvi dve šolski uri sta razredni uri, nato nadaljujemo z delom do vključno 6. šolske ure. (2. in 3. razred do vključno 5. šolske ure).

SPLOŠNE INFORMACIJE ZA VSE UČENCE

Vsi učenci, od 2. do 9. razreda, s seboj prinesite šolske potrebščine po urniku, beležke, pisala in copate, učenci od 12. leta dalje in vsi mlajši učenci vozači pa tudi zaščitno masko za obraz (priporočamo pralne maske).

Avtobusni prevoz bo potekal po voznem redu, ki bo objavljen v posebnem obvestilu. Prevozi se bodo izvajali po priporočilih NIJZ: polna zasedenost sedišč z obvezno uporabo maske.

Spodbujamo pa tudi trajnostni način prihajanja v šolo, kot sta hoja in kolesarjenje (starosti in vremenu primerno).

Prehrana in podaljšano bivanje bosta organizirana.

Starši prosimo, da se pogovorite z otrokom za kosilo in podaljšano bivanje za prvi šolski dan, če ga bodo imeli in uro odhoda domov. Zaradi organizacije dela 1. šolski dan, jim informacijo zabeležite v beležke. Za naslednje šolske dni velja tako, kot ste označili na prijavnicah.

V želji, da obvarujemo vaše in naše zdravje, vas lepo naprošamo, da dosledno upoštevate predvidene ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe s KORONA virusom.

Vsem učencem želimo uspešen začetek šolskega leta, z veliko optimizma in pozitivne energije.

Vodstvo in kolektiv OŠ Turnišče

(Skupno 449 obiskov, današnjih obiskov 1)