Spoštovani starši,

na podlagi okrožnice MIZŠ št. 6030-1/2021/73, z dne 27. 8. 2021, vas obveščamo, da bodo testi za samotestiranje učencev in dijakov na voljo v lekarnah od ponedeljka, 30. 8. 2021.

V skladu z navodilom Ministrstva za zdravje bodo lekarne teste brez posebnih potrdil izdajale staršem ali zakonitim zastopnikom oziroma dijakom s Kartico obveznega zdravstvenega zavarovanja brez dodatnih dokazil, če so rojeni od 1. 1. 2001 do 31. 12. 2010. Za starejše učence ali dijake, ki so vključeni v posebni program ali so še vključeni v prilagojene srednješolske programe ali so vključeni v zavode za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov, ki so ustanovljeni za delo s čustvenimi in vedenjskimi motnjami, zavodi in šole za dvig testov izdajo šole/zavodi potrdilo vpisu.

Učencu ali dijaku trenutno pripada 5 pet hitrih antigenskih testov na mesec, ki jih učenec, dijak oziroma njegovi starši ali zakoniti zastopniki pridobijo v lekarni po predložitvi kartice zdravstvenega zavarovanja.

Teste boste lahko prevzeli v katerikoli lekarni enkrat mesečno in sicer po pet testov za vsak mesec. Priporočamo, da za naše učence storite to v lekarni v Turnišču.

NIJZ priporoča, da učenci oziroma dijaki samotestiranje izvedejo v nedeljo zvečer ali v ponedeljek zjutraj, saj v primeru pozitivnega testa (in kasnejši potrditvi okužbe s testom PCR) v karanteno ne bo potrebno celotnemu oddelku.

Rezultati testiranja veljajo tudi za vstop v glasbene šole.

Več informacij o samotestiranju je na spletni strani NIJZ: https://www.nijz.si/sl/samotestiranje.

S prijaznimi pozdravi.

P. S. Informacije v zvezi z novim šolskim letom bomo objavili jutri, 30. 8. 2021.

Melita Olaj, ravnateljica

(Skupno 175 obiskov, današnjih obiskov 1)