Stopila sva v čevlje kuharskih šefov – VIKA IN MIHA  …

V šolskem letu 2020/2021 sva si s prijateljem  Mihom zadala veliko nalogo in jasen cilj. Prijavila sva se na televizijsko  kuharsko tekmovanje  televizije  POP TV Mali šef Slovenije.

Najina zgodba se je začela v vrsti za kosilo, ko sem jaz Vika vprašala  Miha, če bi se res želel prijaviti na Malega šefa. Tako nekako je na dan prišla ideja, kaj če bi se na tekmovanje prijavila skupaj. In tako je tudi bilo. Izpolnila sva prijavnico in čez nekaj dni so naju poklicali na avdicijo, kjer sva se predstavila in jim skuhala rižoto. Mnogi so bili nad najino odločitvijo nastopati v kuharskem šovu  navdušeni, seveda so se pa našli tudi tisti, ki so v naju dvomili. A naju ni nič ustavilo, niti eno  leto staroste razlike ali različna spola.

Tako nama je uspelo in sporočili so nama, da so naju med  več kot 400 pari iz cele Slovenije sprejeli v oddajo. Takrat pa se je začelo zares. Začela sva vaditi in kuhati skupaj. Iz dneva v dan so bili najini krožniki boljši in popolnejši. Najini ocenjevalci/okuševalci so bili domači, ki večkrat niso imeli večjih pripomb, in so naju dopolnjevali s kuharskimi idejami. Večkrat sva šla tudi v Ljubljano na posebne priprave, kjer so nama razkazali studio ter kuhinjo in nama razložili, kako kaj deluje. Imeli smo tudi posebnega kuharja, s katerim smo tam preizkušali razne nove jedi in od njega izdelovali razne kuharske trike. Temu kuharju smo pošiljali tudi fotografije krožnikov, ki smo jih pripravili doma.

Priprave in snemanja so bila res zabavna, saj je snemalna ekipa super ‘kul’. Je pa res, da vse vzame veliko časa in energije, saj snemanja potekajo cel dan. Izzivi so nama bili res všeč in v vsakega sva usmerila maksimalno mero energije. Najin najljubši del je bilo seveda kuhanje, ki je bilo hkrati tudi najbolj naporen del. Med vsem kar se je pa dogajalo med snemanjem, pa nisva marala dajanja ‘izjav’. Z dajanjem izjav sva imela največ težav, zato sva se morala večkrat zbrati. A nič zato, saj sva od ostalih sotekmovalcev izvedela, da tudi njim ni uspelo ‘v prvo’ in so tudi njim izjave delale težave.

Na najin trud in delo sva zelo ponosna in vesela za priložnost, saj bodo spomini ostali za vedno. Zelo velik vpliv na naju so imeli tudi najini starši in prijatelji, ki so naju podpirali in gnali naprej.

Kot rečeno, sva si zadala tudi jasen cilj, ki je podpreti najino šolo s čim večjo vsoto denarja, kot je tudi namen šova. Zavedava se, da za dobljeno vsoto denarja stojite tudi vsi ostali, ki ste naju podprli z nakupom izdelka Mali šef.

Mali šef je bila super priložnost in zanimiva izkušnja, ki nama je dala širši pogled v svet kuhanja.

Ko bova smela – po končani oddaji – pa bova razkrila še kako skrivnost. Do takrat – držite pesti in navijajte ter glasujte za naju.

Vika Magdič, 9.a


Kako lahko z glasovanjem podprete Viko in Miho v oddaji mali šef, najdete na spletni strani:

https://www.mercator.si/aktualno/os-turnisce/

Kuhala bosta v oddaji 28.3.2021 ob 17.50 in se potegovala za nagrado. Do nagrade prideta s pomočjo glasov, ki bodo oddani.

Glasujmo, navijajmo in držimo pesti, da bosta dobro odrezala in zbrala čim več točk.

(Skupno 363 obiskov, današnjih obiskov 1)