Dve srebrni priznanji na državnem tekmovanju iz slovenščine za Cankarjevo priznanje

NEVIDNI SVETOVI je bila krovna tema letošnjega tekmovanja iz slovenščine za Cankarjevo priznanje. Učenci 8. in 9. razreda so morali prebrati mladinski fantazijski roman z naslovom Modri otok, ki ga je napisala Irena Androjna in napisati razlagalni spis.

16. 3. 2024 je na OŠ Pesnica pri Mariboru potekalo državno tekmovanje, ki sta se ga udeležili Julija Duh iz 9. a in Eva Lapoša iz 8. a razreda. Obe tekmovalki sta s svojim pisanjem zadostili kriterijem vrednotenja razlagalnih spisov in osvojili srebrno Cankarjevo priznanje, za kar jima iskreno ČESTITAMO!

Mentorica: Anita Markoja

Bralni kotiček

Pomlad je krepko zakorakala v naš vsakdan. Vse je ozelenelo in oživelo. Narava spomladi je kot nalašč primerna za branje knjig. Z učenci 4. in 5. razreda, ki v sklopu projekta Naša mala knjižnica obiskujejo interesno dejavnost in s hišnikovo pomočjo smo ustvarili bralni kotiček, za katerega navdih nam je dala prav narava sama.

Učenci, vključeni v projekt za spodbujanje branja, so nad kotičkom navdušeni, z veseljem pa po knjigah posežejo in v njem posedijo tudi ostali otroci. Želimo si, da bi mladih bralcev bilo vsak dan več.

Čarovnija je povsod kamorkoli pogledaš. Sedi in sprosti se, vse kar rabiš je knjiga! (Dr. Seuss)

Mentorica: Anita Markoja

(Skupno 71 obiskov, današnjih obiskov 1)