Učenci 6. razreda smo se 15. 1. 2024 za pet dni odpravili v šolo v naravi v Libeliče. Bivali smo v domu Ajda. Odhod izpred naše šole je bil ob 8. uri. Pot se nam je zdela dolga, saj smo vznemirjeno pričakovali načrtovane aktivnosti.

PONEDELJEK – 15. 1. 2024

Po prihodu v dopoldanskih urah smo se najprej namestili po sobah, spoznali pravila bivanja  in nekatere učitelje, ki so bili ves teden z nami. Igrali smo se socializacijske igre, nato je sledilo okusno kosilo. Po kosilu smo imeli nekaj prostega časa, sledil je orientacijski pohod, druga skupina pa je imela delavnico na temo Bivališča in zavetišča. Sledila je večerja. Dan smo zaključili s pohodom v naravo.

TOREK – 16. 1. 2024

Bujenje v torek in vse preostale dni je potekalo ob 7. uri. Dan smo začeli z jutranjo telovadbo, nato smo opravili zajtrk in uredili sobe. Po urejanju sob smo se peš odpravili v vas Libeliče. Ogledali smo si kostnico, črno kuhinjo, v sosednji stavbi spoznali kmečko življenje in v prostorih župnišča učilnico iz 1. polovice 20. stoletja. Po ogledih smo se vrnili v dom, kjer nas je že čakalo slastno kosilo. Malce utrujeni in s polnimi trebuhi smo po kosilu malo zadremali. Sledili sta delavnici Raziskujemo tla in Vremenske meritve, kjer smo spoznali novi učiteljici. Po delavnicah je bila večerja. Ob 19. uri smo imeli Ajdovizijo, kjer smo se po skupinah predstavili z različnimi točkami.

SREDA – 17. 1. 2024

Po jutranji telovadbi, zajtrku in urejanju sob smo imeli delavnici Zdrave koroške jedi – priprava Trente in Antropometrične meritve. Sledila je malica in zamenjava delavnic. Po delavnicah smo imeli kosilo in po njem prosti čas, ki smo ga izkoristili za razne igre ali počivanje na postelji. Ob 15. uri je ena skupina imela delavnico Bivališča in zavetišča, druga pa orientacijski pohod. Sledila je večerja. Po večerji je bil čas za delavnici Cirkuške spretnosti in Leteči krožnik, pri katerih smo se izjemno zabavali.

ČETRTEK – 18 .1. 2024

Zbudili smo se v deževno jutro, zato nismo imeli jutranje telovadbe, ampak le zajtrk in urejanje sob. Nordijsko hojo po gozdu smo vseeno izvedli, saj je dež sčasoma ponehal. Po dveh urah hoje smo imeli malico, po njej pa delavnico Ognji in ognjišča. Sledilo je kosilo in počitek. Popoldan smo spoznali vrste gozdov ter onesnaženost zraka. Po delavnicah sta sledila večerja in ples, kjer smo maksimalno izkoristili čas zabave.

PETEK – 19. 1. 2024

Zadnji dan smo se prebudili v močno zasneženo jutro. Vsi smo se snega zelo razveselili, ampak žal aktivnosti na snegu nismo imeli. Namesto jutranje telovadbe smo spakirali kovčke, nato pa se odpravili še na zadnji zajtrk. Ker učitelj, ki bi izvedel delavnico, tistega jutra zaradi snega ni mogel takoj do nas, smo najprej imeli družabne igre in malico. Po malici smo opravili analizo vremenskih meritev Začutimo naravo in plezanje. Sledil je sestanek in kosilo. Po njem smo se odpravili proti domu. Na avtobusu je bilo mirno, saj smo vsi bili kar utrujeni od lepega, a napornega tedna. Ustavili smo se v McDonaldsu v Mariboru in nekaj čez 16. uro prišli v Turnišče, kjer so nas že čakali naši domači.

Šola v naravi nam je bila všeč, saj smo se veliko novega naučili, marsikaj doživeli ter se hkrati zabavali in spletli močnejše prijateljske vezi.

Flora Markoja, 6.a razred

ŠOLA V NARAVI

15. januarja 2024 smo z s 6. razredom šli v šolo v naravi. Peljali smo se približno 3 ure. Ko smo prišli do Libeliške gore, smo samo še poiskali CŠOD Ajda. Teden dni tam je minil precej hitro. Bil je tudi zelo naporen. Imeli smo veliko športnih aktivnosti. Ene mojih najljubših so bile plezanje, metanje frizbija in cirkus. Imeli smo tudi štiri obroke na dan in odmore, v katerih smo si lahko odpočili. Aktivnosti smo imeli do pol devetih zvečer. Od desetih do sedmih  zjutraj je morala biti v sobah tišina. Vsak dan so ocenjevali disciplino in urejenost sob. Na koncu tedna smo zmagala dekleta in dobila priznanje. Zadnji dan je bilo zelo dosti snega, a se nismo mogli igrati, saj bi bili potem mokri. Na poti nazaj smo se ustavili v McDonald’su, nato pa se srečni vrnili domov. Uživala sem.

Kaja Erak, 6.b

SPOMINI NA LIBELIČE

Bili smo v Libeličah, bilo je lepo.

Vsak dan smo se igrali, bilo je mrzlo.

Naredili smo si bivališča, da bi nam bilo toplo.

V njih bi spali lahko.

Na pohodih bilo je hudo,

a zdržali smo tudi to.

Po pohodih smo jedli zelo,

včasih tudi sladko.

Ob dobri glasbi zaplesali smo,

čeprav nam je bilo hudo, da končali smo.

Ko sneg zagledali smo,

domov ucvrli smo jo.

Iva Lebar, 6.b

(Skupno 275 obiskov, današnjih obiskov 1)